PRO DEO OF TWEEDELIJNSBIJSTAND │ GRATIS JURIDISCHE BIJSTAND ADVOCAAT
logo prodeoadvocaten oud

Pro Deo Advocaat
Contacteren - Wanbedrijf.

Pro Deo advocaat contacteren die u belangen verdedigt,
deels of volledig gratis.
Juridische top bijstand, oa. afhankelijk van uw inkomen.

Pro Deo Advocaat contacteren ⋆ Wanbedrijf ⋆ Strafrecht Correctionele Rechtbank

Pro Deo advocaat contacteren na plegen wanbedrijf

noun scam 3382151 - Pro Deo Advocaat aanvragenPro Deo advocaat contacteren na plegen wanbedrijf: een overtreding is de lichtste vorm van misdrijf. Iemand die een overtreding begaat, kan hiervoor bestraft worden.

Wanbedrijf is erger dan een overtreding …

In ons strafrecht is een overtreding de laagste van drie graden misdrijven, de andere twee zijn wanbedrijf en misdaad. Het is meestal de politierechtbank die zich uitspreekt over overtredingen: bv. verkeersboete, parkeerboete, snelheidsboete, verkeersovertredingen, snelheidsovertredingen, bekeuringen, proces verbaal, PV, bezwaarschrift, rijbewijs kwijt, …Een wanbedrijf wordt bestraft met een correctionele straf. De term “misdrijf” is in het ons strafrecht een overkoepelende term voor alle gedragingen die in strijd zijn met de strafwet. Op misdrijven is steeds een straf ingesteld. Een misdrijf bestaat uit een materieel (de gedraging) en een moreel (de schuld) bestanddeel.
Enkel voorbeelden:

  • diefstal;
  • misbruik van vertrouwen;
  • oplichting;
  • slagen en verwondingen;

Ik heb een overtreding gepleegd  | misdrijf gepleegd

De wegcode

Pro Deo advocaat wanbedrijf : een overtreding is de lichtste vorm van misdrijf. Iemand die een overtreding begaat, kan hiervoor bestraft worden autorover steelt tas van een mevrouw persoon diefstal stelen autoinbraak wanbedrijf correctioneel

De wegcode bevat Belgische verkeersregels, om de verkeerdveiligheid te garanderen en oderlijk laten verlopen.

In deze wegcode zijn straffen voorzien. Er bestaan verschillende graden van overtredingen. De wegcode maakt een onderscheid tussen overtredingen van de eerste, tweede, derde en vierde graad. Overtredingen van de vierde graad zijn het zwaarst.

De ernst van de overtreding bepaalt de strafmaat. De straffen die u kunt krijgen, gaan van een geldboete tot een gevangenisstraf.

Dagvaarding Correctionele Rechtbank

Pro Deo advocaat contacteren na plegen wanbedrijf iemand die een overtreding begaat, kan hiervoor bestraft worden grafitti straatkunst beschadiging bekladden van muur wanbedrijf correctioneel

Minnelijke schikkingen: mits betaling van een boete aldus niet voor de politierechtbank verschijnen

Straffen zijn de laatste jaren alsmaar strenger en zwaarder geworden.

Politierechtbank kan een zware boete, rijverbod, medische proeven, theoretisch en/of praktisch examen opleggen.

Heeft u rechtsbijstand heeft via uw verzekeraar?

Beroep Correctionele rechtbank

Pro Deo advocaat contacteren aanvraag pro deo advocaat aanvragen gratis advocaat advies dief misdadiger die iemand overvalt geweld slaan fysiek geweld bril stuk overval geld nodig

Uitspraak van de politierechtbank bevalt u nietu kan in beroep gaan (correctionele rechtbank)

Scroll naar boven
logo prodeoadvocaten.be pro Deo advocaat aanvragen pro deo aanvragen prodeo contacteren vraag juridische bijstand aan gratis advies raadsman advocaat wanneer laag of geen inkomen kom in contact met goede advocaat die u verdedigt

Popup Disclaimer

“Opgelet. Deze website gaat niet uit van een wettelijk bevoegde overheidsinstantie noch van een door de Raad van de Orde van Advocaten ingestelde bureau voor juridische bijstand. Deze website wordt beheerd door Webtron BV, een private onderneming die op geen enkele wijze bevoegd is voor de organisatie van juridische tweedelijnsbijstand (pro deo).

Deze website heeft enkel de betrachting om u als gebruiker of rechtszoekende te informeren over de kosteloze tweedelijnsbijstand en u, indien u dat wenst, kosteloos in contact te brengen met een (pro deo) advocaat. Webtron verleent zelf geen juridische bijstand of diensten in die zin.

Ten slotte kunnen wij op geen enkele wijze garanderen of de advocaat waarmee u eventueel in contact komt via deze website wel in de voorwaarden is om tweedelijnsbijstand aan te bieden. Ga hiervoor te rade bij het bureau voor juridische bijstand of uw advocaat. Wij komen niet tussen in de relatie tussen u als rechtszoekende en uw advocaat dan wel t.a.v. de Orde van Advocaten of het bevoegde bureau voor juridische bijstand. Onze website is enkel een doorgeefluik.”

Meer informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens vind je in onze