PRO DEO OF TWEEDELIJNSBIJSTAND │ GRATIS JURIDISCHE BIJSTAND ADVOCAAT
logo prodeoadvocaten oud

Pro Deo Advocaat
Contacteren - Overtreding.

Pro Deo advocaat contacteren die u belangen verdedigt, deels of volledig gratis.
Juridische bijstand, oa. afhankelijk van uw inkomen.

Pro Deo Advocaat contacteren ⋆ Overtreding ⋆ Strafrecht Politierechtbank

Pro Deo advocaat contacteren na plegen overtreding

noun police 1041735 - Pro Deo Advocaat aanvragenVerkeersrecht (overtredingen, minnelijke schikkingen, politierechtbank, boetes, rij beperking, rijverbod) dan spreken we in algemene zin meestal over het recht dat betrekking heeft op het verkeer op de openbare weg.

Een overtreding is de lichtste vorm van misdrijf …

Als we over de openbare weg spreken dan is het wegverkeersreglement of de wegcode steeds van toepassing.

Als u in het verkeer regels overtreedt, kunt u daarvoor gestraft worden. Voor niet al te zware verkeersovertredingen hoeft u niet voor de rechter te verschijnen (= minnelijke schikking). U krijgt dan een bekeuring thuisgestuurd. Die betaalt u en daarmee is de zaak af.

Bent u het niet met de bekeuring eens?

Dan kunt u daartegen in beroep gaan.

Bij ernstige overtredingen of herhaling kan de rechter bepalen dat u uw rijbewijs voor langere tijd kwijt bent. In extreme gevallen kan zelfs uw auto of motor in beslag worden genomen. Ook hiervoor kan men beroep doen op een pro Deo advocaat.

  • verkeersovertredingen;
  • overtredingen van de 1, 2, 3 of 4de graad;
  • onverzekerd rijden;
  • openbare dronkenschap;
  • vandalisme;
  • baldadigheid;
  • geluidsoverlast;
  • nachtlawaai;

De Wegcode

dronken in het verkeer wazig weg bij nacht rijden onder invloed te hard rijden drugs alcohol medicatie verkeer verkeersrecht overtreding dronken

De wegcode bevat Belgische verkeersregels, om de verkeerdveiligheid te garanderen en oderlijk laten verlopen.

In deze wegcode zijn straffen voorzien. Er bestaan verschillende graden van overtredingen. De wegcode maakt een onderscheid tussen overtredingen van de eerste, tweede, derde en vierde graad. Overtredingen van de vierde graad zijn het zwaarst.

De ernst van de overtreding bepaalt de strafmaat. De straffen die u kunt krijgen, gaan van een geldboete tot een gevangenisstraf.

Dagvaarding Politierechtbank

Pro Deo advocaat contacteren na plegen overtreding pro deo strafrecht advocaat nodig raadplegen prodeoadvocaten

Minnelijke schikkingen: mits betaling van een boete aldus niet voor de politierechtbank verschijnen

Straffen zijn de laatste jaren alsmaar strenger en zwaarder geworden.

Politierechtbank kan een zware boete, rijverbod, medische proeven, theoretisch en/of praktisch examen opleggen.

Heeft u rechtsbijstand heeft via uw verzekeraar?

Beroep Correctionele Rechtbank

Pro Deo advocaat contacteren na plegen overtreding politie tussenkomst opgeroepen politiewagen hulp oproep aanvraag strafrecht misdrijf wanbedrijf overtreding interventie oproep rood blauw sirene

Uitspraak van de politierechtbank bevalt u nietu kan in beroep gaan (correctionele rechtbank) …

Scroll naar boven
logo prodeoadvocaten.be pro Deo advocaat aanvragen pro deo aanvragen prodeo contacteren vraag juridische bijstand aan gratis advies raadsman advocaat wanneer laag of geen inkomen kom in contact met goede advocaat die u verdedigt

Popup Disclaimer

“Opgelet. Deze website gaat niet uit van een wettelijk bevoegde overheidsinstantie noch van een door de Raad van de Orde van Advocaten ingestelde bureau voor juridische bijstand. Deze website wordt beheerd door Webtron BV, een private onderneming die op geen enkele wijze bevoegd is voor de organisatie van juridische tweedelijnsbijstand (pro deo).

Deze website heeft enkel de betrachting om u als gebruiker of rechtszoekende te informeren over de kosteloze tweedelijnsbijstand en u, indien u dat wenst, kosteloos in contact te brengen met een (pro deo) advocaat. Webtron verleent zelf geen juridische bijstand of diensten in die zin.

Ten slotte kunnen wij op geen enkele wijze garanderen of de advocaat waarmee u eventueel in contact komt via deze website wel in de voorwaarden is om tweedelijnsbijstand aan te bieden. Ga hiervoor te rade bij het bureau voor juridische bijstand of uw advocaat. Wij komen niet tussen in de relatie tussen u als rechtszoekende en uw advocaat dan wel t.a.v. de Orde van Advocaten of het bevoegde bureau voor juridische bijstand. Onze website is enkel een doorgeefluik.”

Meer informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens vind je in onze